Blogg

Hvordan lage hjemmeside raskt, enkelt og rimelig.

av Raymond Furre


I dag er det å ha egen hjemmeside blitt nesten like vanlig som å ha sin egen mobiltelefon. Det kan være mange årsaker til hvorfor du skulle ønske å lage hjemmeside for din bedrift, men her er de 3 mest vanlige grunnene til hvorfor bedrifter går til anskaffelse av ny hjemmeside:

  • Re-Design av gammel webside for å gi bedriften et bedre førsteinntrykk på Internett
  • Benytte hjemmesiden til å generere nye salgs prospekter
  • Oppnå økt salg via Internett ved å lage en hjemmeside med ehandels funksjonalitet

For de aller fleste er det å sjekke epost, bruk av Facebook og navigere på hjemmesider det som oppfattes som “vanlig” bruk av Internett. Det å lage hjemmeside er derimot for mange en større utfordring, om du ikke selv er webutvikler.

Her følger noen tips til hvordan lage hjemmeside rask, enkelt og rimelig.

Lage hjemmeside – Tips 1: Finn riktig hjemmeside løsning

Det første jeg ville startet med før jeg gikk i gang med å lage hjemmeside, var å undersøke hvilke hjemmeside løsninger som er mest populære for tiden.

Grafen over er hentet fra Google Trends, og viser at Joomla ble tatt igjen av WordPress for mange år tilbake, og har siden bare styrket sin posisjon. Dette understrekes av svenske Net-Crawler som har scannet 40 milloner nettsteder for å finne ut hvilke publiseringsløsninger som benyttes.

Net-Crawler fant at mer enn 2,5 millioner nettsteder benyttet WordPress, deretter kommer Joomla med 1 million nettsteder. Drupal, TYPO3 og Microsofts gamle «Frontpage» kommer på henholdsvis 3, 4 og 5 plass over mest populære publiseringsløsninger.

populare-cms-systemerÅ lage hjemmeside basert på WordPress er med andre ord et trygt valg.

Lage hjemmeside – Tips 2: WordPress

WordPress styrke ligger i høy brukervennlighet, solid rammeverk som gir et profesjonelt utseende, innebygget støtte for mobiltelefoner og nettbrett i tillegg til at WordPress har lav læreterskel.

For WordPress finnes det tilgjengelig titusenvis av webdesign maler, og enda flere såkalte «plugins» som du kan installere i nettløsningen. En plugin kan for eksempel være en kalender, nettbutikk, fotogalleri eller annen funksjonalitet.

new-wordpress-dashboard

Selv om skjermbildet over viser WordPress administrasjonspanel på engelsk, leveres WordPress med norsk språk. Administrasjonspanelet (Dashboard) er oversiktlig og gir enkel oversikt over antall blogg poster, sider, kategorier m.v. i tillegg til trafikk statistikk og mye mer.

Lage hjemmeside – Tips 3: Spar penger på nøkkelferdig WordPress hjemmeside løsning

Dersom pris og det å komme hurtig i gang er viktig når du skal lage hjemmeside, anbefaler vi å ta en titt på våre hjemmeside pakker, der den rimeligste starter på kr. 2.990 eks. mva.

Raymond Furre er daglig leder i Webkonsepter.no og har over 10 års erfaring fra webutvikling, online markedsføring, webdesign og leadsgenerering på Internett. Han er i tillegg fotograf og filmeditor.
Bli en guru på Web og Markedsføring

Bli en guru på Web og Markedsføring

Meld deg på vårt nyhetsbrev - få tilsendt tips, innsikter og informasjon som vil gi deg kunnskap om hvordan du kan forbedre nettsiden din, markedsføringen og salgsoptimering via Internett.

Takk for din nyhetsbrev påmelding. Vi har nå sendt deg en epost som du må bekrefte. Dette for å være sikre på at det er du og ingen andre som har meldt deg på nyhetsbrevet. Sjekk spam/søppelpost mappen om du ikke har fått eposten i løpet av 4-5 minutter.

Raymond FurreHvordan lage hjemmeside raskt, enkelt og rimelig.

Relaterte Innlegg

Ta en titt på disse innleggene